Poznań: 2 Konkurs Kulinarny Mięso na karnawał – (Nie) dzika kuchnia

Konkurs kulinarny jako główny punkt spotkania i dziczyzna w roli głównej. 14 stycznia restauracja Lizawka zaprasza na wyjątkowe, towarzysko-konkursowe, spotkanie branży gastronomicznej.

Konkurs jest przeznaczony dla zaproszonych szefów kuchni i będzie przeprowadzony na zasadach black boxa. Tematem będzie oczywiście dziczyzna.

Zaproszenia do gotowania konkursie otrzymali: Marcin Deckert, szef kuchni Apartamenty Restauracja Za Murem;
Waldemar Kaniewski nominacja do Szefa Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau Polska, Restauracja Grodzka 12 w Lesznie; Krzysztof Klimczak, szef kuchni Papierówka (11 lat za granicą, głównie restauracje gwiazdkowe w Londynie i Szwecji); Roman Serdiuk, szef kuchni Lavenda cafe & lunch, uczestnik konkursów eliminacji do Kulinarny Puchar Polski m.in. Wielkopolski Kucharz Roku – Konkurs im. Rafała Jelewskiego; Michał Fabiszewski MasterChef, finalista MasterChef 2016; Kajetan Buszewicz – Król Gęsiny 2019, szef kuchni DOMU Kitchen & Friends.

W jury konkursu zasiądą partnerzy i przedstawiciele organizatora, ponieważ kucharze będą przygotowywać bigos, gotując go na zewnątrz w dużym kotle. Wśród atrakcji będzie też dzik pieczony w całości, mnóstwo zabawy i dobrego jedzenia – a wszystko to w restauracji Lizawka przy Bałtyckiej 79. Warto dodać, że Lizawka jest jedną z kilku w Polsce Ambasad Dziczyzny.

Stałym partnerem konkursów kulinarnych organizowanych przez Poznańską Spiżarnię Biesiadników jest Drużyna Szpiku. W czasie spotkań organizowana jest zawsze zbiórka funduszy na fundację.

Konkurs z dziczyzną będzie pierwszym konkursem kulinarnym w roku 2020, w kolejnych miesiącach odbędą się jeszcze: 3 Konkurs Kulinarny Pogromcy Szparagów – w kwietniu, oraz 4 Konkurs Kulinarny Gęsina na Imieninach – w październiku.

el, mat. pras.

0 0 votes
Oceń artykuł
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze