wtorek, 19 marca, 2024

(Nie) Dzika Kuchnia – dziczyzna w Poznaniu

Zakończył się konkurs kulinarny (Nie) Dzika Kuchnia. W tegorocznym wydaniu spotkanie miało charakter towarzysko – konkursowy. Oczywiście tematem spotkania była dziczyzna.

W konkursie wzięło udział 6 zaproszonych szefów kuchni, którzy do pomocy wybrali sobie po jednej osobie z widowni.

Zwycięzcą konkursu został Kajetan Buszewicz z DOMU Kitchen & Friends. Drugie miejsce zajął  Arkadiusz Marcisz, szef kuchni w Pałac w Orli, a trzecie Marek Szuba z IL Padrino Restaurant.

Konkurs odbył się w restauracji Lizawka. Po konkursie odbyło się ognisko, pieczenie dzika, degustacja wcześniej przyrządzonego wspólnie bigosu. Na zakończenie spotkania goście zostali poczęstowani specjalnym tortem.

Stałym partnerem konkursów kulinarnych jest Drużyna Szpiku, dla której podopiecznych była prowadzona zbiórka środków.

Organizatorzy konkursu to: Poznańska Spiżarnia Biesiadników, Ogólnopolska Ambasada Dziczyzny – Lizawka, Lizawka, De'GUSTATOR PR i Szkoła Smaku w Wojnowicach.

Konkurs był objęty naszym patronatem medialnym.

mat. org. , Sławek Wąchała

Strona głównaPoznań(Nie) Dzika Kuchnia - dziczyzna w Poznaniu