Catering na wigilię – zobacz, na co musisz zwrócić uwagę!

Święta coraz bliżej. Początek grudnia to więc dobry moment, by zastanowić się nad przygotowaniem wigilijnych dań.

Wiele osób decyduje się na ich przyrządzenie we własnym zaciszu domowym, ale coraz większym zainteresowaniem cieszą się również propozycje cateringowe. Nie masz czasu na gotowanie? A może lepienie pierogów nie należy do twoich ulubionych zajęć? Catering na wigilię rozwiąże twoje problemy. Na co zwrócić uwagę przeglądając oferty?

Poznaj dostępne opcje dostawy

Jedną z kwestii, które warto sprawdzić, są formy dostawy. Przykładowo, włoska restauracja w Poznaniu http://www.estella.pl oferuje zainteresowanym kilka rozwiązań. Osoby, które chcą skorzystać z takiego cateringu, mogą wybrać posiłki i:

  • odebrać je w restauracji,
  • zamówić je pod wskazany adres,
  • skorzystać z możliwości uczestniczenia w wigilijnej kolacji w restauracjach.

Catering i sposób dostawy będą miały szczególne znaczenie dla firm organizujących przedświąteczne przyjęcia pracownicze – coraz częściej można spotkać również możliwość zamówienia jedzenia wraz z całą oprawą kelnerską i kuchmistrzowską oraz bożonarodzeniową aranżacją stołu.

Wybierz odpowiednie posiłki

W ofercie cateringów wigilijnych nie brakuje tradycyjnych, dobrze znanych od pokoleń smakołyków:

  • barszczu z uszkami,
  • zupy grzybowej,
  • pierogów,
  • kapusty z grochem,
  • postnych gołąbków,
  • smażonego lub pieczonego karpia,
  • ryby po grecku,
  • śledzi w śmietanie,
  • karpia w galarecie,
  • makówek,
  • kutii,
  • piernika i ciasteczek pierniczków,
  • kompotu z suszu.

Warto dodać, że coś dla siebie znajdą również wielbiciele nieco innych smaków, m.in. wspomnianych już włoskich klimatów, ale też zimnych przekąsek. Sporo osób decyduje się np. na zamówienie pater z rybami w galarecie czy zestawów ciast (obok tych klasycznych, jak serniki czy makowce, pojawiają się torty czy muffinki). Wybór tu jest już mocno uzależniony od własnych preferencji oraz upodobań gości, którzy będą uczestniczyli w kolacji.

Porównaj ceny

Nie da się ukryć – catering wiąże się z nieco większymi kosztami niż w przypadku samodzielnego przyrządzania dań. Ma jednak inne zalety – pozwala zaoszczędzić czas, który można przeznaczyć np. na porządki. Wracając jednak do cen – ich „rozstrzał” jest naprawdę spory. Tylko w Poznaniu cena kolacji składającej się z zupy, dania głównego czy deseru zaczyna się od 70 zł za osobę i może wynieść nawet do 200 zł. Niemniej jednak wysokość uzależniona jest przede wszystkim od bogactwa wigilijnego menu. Przed złożeniem zamówienia warto posprawdzać oferty, bo może się okazać, że rezygnując z dostawy pod wskazany adres, możemy wybrać ciekawe dania w większej ilości.

Artykuł sponsorowany

0 0 vote
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze