Sprawdzanie zgód TCF
wtorek, 8 lipca, 2025

(Nie) Dzika Kuchnia – dziczyzna w Poznaniu

Zakończył się konkurs kulinarny (Nie) Dzika Kuchnia. W tegorocznym wydaniu spotkanie miało charakter towarzysko – konkursowy. Oczywiście tematem spotkania była dziczyzna.

W konkursie wzięło udział 6 zaproszonych szefów kuchni, którzy do pomocy wybrali sobie po jednej osobie z widowni.

Zwycięzcą konkursu został Kajetan Buszewicz z DOMU Kitchen & Friends. Drugie miejsce zajął  Arkadiusz Marcisz, szef kuchni w Pałac w Orli, a trzecie Marek Szuba z IL Padrino Restaurant.

Konkurs odbył się w restauracji Lizawka. Po konkursie odbyło się ognisko, pieczenie dzika, degustacja wcześniej przyrządzonego wspólnie bigosu. Na zakończenie spotkania goście zostali poczęstowani specjalnym tortem.

Stałym partnerem konkursów kulinarnych jest Drużyna Szpiku, dla której podopiecznych była prowadzona zbiórka środków.

Organizatorzy konkursu to: Poznańska Spiżarnia Biesiadników, Ogólnopolska Ambasada Dziczyzny – Lizawka, Lizawka, De’GUSTATOR PR i Szkoła Smaku w Wojnowicach.

Konkurs był objęty naszym patronatem medialnym.

mat. org. , Sławek Wąchała

Obserwuj nas w Google News!

Nie przegap najnowszych artykułów i wiadomości. Dołącz do naszych czytelników w Google News.

Obserwuj nas w Google News

Masz dla nas ważną informację?

Zauważyłeś problem w mieście? Masz ciekawe zdjęcie, historię lub chcesz zgłosić sprawę wymagającą uwagi? Napisz do naszej redakcji i pomóż nam informować lokalną społeczność!

Skontaktuj się z nami
Strona głównaWielkopolskaPoznań(Nie) Dzika Kuchnia - dziczyzna w Poznaniu