Polityka prywatności / Cookies

Drogi użytkowniku!

Wiemy jak istotna jest twoja prywatność. Szanujemy to! Na tej stronie wyjaśnimy Tobie jakie dane i w jakim celu zbieramy o twojej aktywności.

Działając w zgodzie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w skrócie RODO informujemy…

Kto jest Administratorem Twoich danych?

Administratorem danych osobowych są MEDIA CYFROWE sp. z o.o. (ul. Grochowska, nr 69, miejsc. Poznań, kod pocztowy 60-339, Polska, REGON: 381086450, NIP: 7792494753).

W celu kontaktu z nami prosimy o wysłanie wiadomości email na adres admin@tenpoznan.pl lub skontaktowanie się z nami poprzez zakładkę “Kontakt”.

Zakres i sposób przetwarzania informacji.

Korzystanie z naszej strony nie wymaga podawania danych osobowych ani rejestracji. Jednak w przypadku wysłania nam wiadomości przez zakładkę “Kontakt”, twój adres email zostanie zapisany, żebyśmy mogli udzielić Tobie odpowiedzi.

Podczas korzystania z naszej strony, wchodzimy w posiadanie informacji wysyłanych automatycznie przez przeglądarki internetowe (adresu ip, informacji o systemie operacyjnym, godziny zapytania) zarówno my, jak i strony, z którymi współpracujemy, lub których elementy zostały osadzone na naszej stronie. Są to serwisy jak Facebook.com, Twitter.com, Youtube.com (oraz inne serwisy prowadzone przez Google). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie. Szczegółowe zasady pozyskiwania informacji przez każdego z naszych partnerów można znaleźć na jego stronie internetowej.

Pliki cookies (tzw. “ciasteczka”)

To oświadczenie dotyczące plików cookie zostało ostatnio zaktualizowane w Marzec 31, 2020 i dotyczy obywateli Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

1. Wprowadzenie

Nasza strona internetowa, https://tenpoznan.pl (dalej: „strona internetowa”) wykorzystuje pliki cookie i inne powiązane technologie (dla wygody wszystkie technologie są nazywane „plikami cookie”). Pliki cookie są również umieszczane przez zaangażowane przez nas strony trzecie. W poniższym dokumencie informujemy o korzystaniu z plików cookie na naszej stronie internetowej.

2. Czym są cookies?

Plik cookie to mały prosty plik, który jest wysyłany wraz ze stronami tej witryny i przechowywany przez przeglądarkę na dysku twardym komputera lub innego urządzenia. Informacje w nich przechowywane mogą zostać zwrócone na nasze serwery lub serwery odpowiednich stron trzecich podczas kolejnej wizyty.

3. Czym są skrypty?

Skrypt to fragment kodu programu, który służy do prawidłowego i interaktywnego działania naszej witryny. Ten kod jest wykonywany na naszym serwerze lub na twoim urządzeniu.

4. Co to jest pixel tag?

Pixel tag to mały, niewidoczny fragment tekstu lub obrazu na stronie internetowej, który służy do monitorowania ruchu na stronie. Aby to zrobić, różne dane o Tobie są przechowywane za pomocą sygnałów nawigacyjnych.

5. Zgoda na używanie plików cookies

Gdy odwiedzasz naszą stronę po raz pierwszy, pokażemy Ci okienko z wyjaśnieniem na temat plików cookie. Jak tylko klikniesz „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na używanie przez nas wszystkich plików cookie i wtyczek zgodnie z opisem w wyskakującym okienku i tej informacji o pliku cookie. Możesz wyłączyć korzystanie z plików cookie za pomocą przeglądarki, ale pamiętaj, że nasza strona internetowa może już nie działać poprawnie.

6. Cookies

6.1 Techniczne i funkcjonalne cookies

Niektóre pliki cookie zapewniają, że niektóre części strony działają poprawnie, a preferencje użytkownika pozostają znane. Umieszczając funkcjonalne pliki cookie, ułatwiamy odwiedzanie naszej strony internetowej. W ten sposób nie musisz wielokrotnie wprowadzać tych samych informacji podczas odwiedzania naszej strony internetowej. Możemy umieszczać te pliki cookie bez Twojej zgody.

6.2 Cookies analityczne

Ponieważ statystyki są śledzone anonimowo, nie jest wymagane pozwolenie na umieszczanie analitycznych plików cookie.

6.3 Cookies reklamowe

Na tej stronie używamy reklamowych plików cookie, co pozwala nam personalizować reklamy dla Ciebie, a my (i osoby trzecie) uzyskujemy wgląd w wyniki kampanii. Dzieje się tak na podstawie profilu, który tworzymy na podstawie twojego kliknięcia i surfowania w https://tenpoznan.pl i poza nim. Za pomocą tych plików cookie użytkownik, jako użytkownik witryny, jest powiązany z unikalnym identyfikatorem, więc na przykład nie widzisz tej samej reklamy więcej niż raz.

Ponieważ te pliki cookie są oznaczone jako śledzące pliki cookie, prosimy o zgodę na ich umieszczenie.

6.4 Przyciski z serwisów społecznościowych

Na naszej stronie umieściliśmy przyciski dla Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram i Pinterest, aby promować strony internetowe (np. „Lubię” / „Like", „przypinać” / „Pin") lub udostępniać (np. „Tweetować”) w sieciach społecznościowych, takich jak Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram i Pinterest. Te przyciski działają przy użyciu fragmentów kodu pochodzących od samych Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram i Pinterest. Ten kod umieszcza pliki cookie. Te przyciski mediów społecznościowych mogą również przechowywać i przetwarzać określone informacje, dzięki czemu można wyświetlać spersonalizowane reklamy.

Proszę przeczytaj oświadczenie o ochronie prywatności tych sieci społecznościowych (które mogą się regularnie zmieniać), aby przeczytać, co robią z Twoimi (osobistymi) danymi przetwarzanymi za pomocą tych plików cookie. Odzyskane dane są w miarę możliwości anonimizowane.

7. Cookies, które umieszczamy na urządzeniu

Google Analytics

Używamy Google Analytics dla website statistics.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Statistics (anonymous)
_ga 2 years
_gid 1 day Count and track pageviews
Statistics
_gat_gtag_UA_* 1 minute Store a unique user ID
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj Google Analytics Polityka Prywatności.

JetPack

Używamy JetPack dla advertising.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Statistics
tk_tc session Store the user's usage history
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj JetPack Polityka Prywatności.

Google DoubleClick

Używamy Google DoubleClick dla cross-channel advertising.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Marketing/Tracking
__gads persistent
Purpose pending investigation
1P_JAR
__ar_v4
IDE
_drt_
___gads
id
ar_v4
DSID
idIDE
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj Google DoubleClick Polityka Prywatności.

Cerber Security & Anti-Spam

Używamy Cerber Security & Anti-Spam dla website security.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Functional
cerber_groove 1 year Provide protection against hackers
cerber_groove_x_* 2 weeks Provide protection against hackers
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj Cerber Security & Anti-Spam Polityka Prywatności.

Automattic

Używamy Automattic dla website development.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Statistics
tk_ai session Store a unique user ID
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj Automattic Polityka Prywatności.

Google Ads Optimization

Używamy Google Ads Optimization dla showing advertisements.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Marketing/Tracking
google_experiment_mod* 3 months Track visits across websites
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj Google Ads Optimization Polityka Prywatności.

AMP

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Functional
ampforwp_current_drawer_click Cookie niezbędne do poprawnego funkcjonowania wersji AMP naszej witryny.
Udostępnianie

Te dane nie są udostępniane stronom trzecim.

One Signal

Używamy One Signal dla popup creation.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Marketing/Tracking
isOptedOut persistent
Purpose pending investigation
onesignal-notification-prompt persistent Store if a message has been dismissed
onesignal-pageview-count session Count and track pageviews
ONESIGNAL_HTTP_PROMPT_SHOWN
Udostępnianie

Te dane nie są udostępniane stronom trzecim.

Google Ads

Używamy Google Ads dla advertising.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Marketing/Tracking
google_pem_mod persistent Enable ad delivery or retargeting
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj Google Ads Polityka Prywatności.

Google Adsense

Używamy Google Adsense dla showing advertisements.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Marketing/Tracking
google_adsense_settings persistent Enable ad delivery or retargeting
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj Google Adsense Polityka Prywatności.

Facebook

Używamy Facebook dla display of recent social posts and/or social share buttons.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Marketing/Tracking
actppresence 1 year Manage ad display frequency
_fbc 2 years Stores last visit
fbm* 1 year Store account details
xs 3 months Store a unique session ID
fr 3 months Enable ad delivery or retargeting
_fbp 3 months Track visits across websites
datr 2 years Provide fraud prevention
sb 2 years Store browser details
*_fbm_ 1 year Store account details
Functional
wd 1 week Determine screen resolution
act 90 days Keep users logged in
c_user 90 days Store a unique user ID
csm 90 days Provide fraud prevention
presence session Track if the browser tab is active
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj Facebook Polityka Prywatności.

Twitter

Używamy Twitter dla display of recent social posts and/or social share buttons.

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Functional
local_storage_support_test persistent Load balancing functionality
Marketing/Tracking
metrics_token persistent Stores if the user has seen embedded content
Udostępnianie

Więcej informacji można znaleźć tutaj Twitter Polityka Prywatności.

Różne

Nazwa Zatrzymywanie Funkcja
Purpose pending investigation
redux_current_section_customize
complianz_consent_status 365 days
complianz_policy_id 365 days
redux_current_tab_get
redux_current_tab
_gat_UA-120266308-1
Udostępnianie

Te dane nie są udostępniane stronom trzecim.

8. Twoje prawa do respektowania danych personalnych

Masz następujące prawa w odniesieniu do swoich danych osobowych:

  • Masz prawo wiedzieć, dlaczego Twoje dane osobowe są potrzebne, co się z nimi stanie i jak długo będą przechowywane.
  • Prawo dostępu: Masz prawo dostępu do znanych nam danych osobowych.
  • Prawo do sprostowania: masz prawo uzupełniać, poprawiać, usuwać lub blokować swoje dane osobowe w dowolnym momencie.
  • Jeśli wyrazisz zgodę na przetwarzanie Twoich danych, masz prawo odwołać tę zgodę i usunąć swoje dane osobowe.
  • Prawo do przeniesienia danych: masz prawo zażądać od administratora danych wszystkich swoich danych osobowych i przekazać je w całości innemu administratorowi.
  • Prawo do sprzeciwu: możesz sprzeciwić się przetwarzaniu twoich danych. Przestrzegamy tego, chyba że istnieją uzasadnione podstawy do przetwarzania.

Aby skorzystać z tych praw, skontaktuj się z nami. Zapoznaj się z danymi kontaktowymi na dole tego oświadczenia dotyczącego plików cookie. Jeśli masz skargę dotyczącą sposobu, w jaki przetwarzamy Twoje dane, chcielibyśmy uzyskać od ciebie wiadomość, ale masz również prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego (Urzędu Ochrony Danych).

9. Zezwolenie / blokowanie plików cookies oraz ich kasowanie

Możesz użyć przeglądarki internetowej do automatycznego lub ręcznego usuwania plików cookie. Możesz również określić, że niektóre pliki cookie mogą nie być umieszczane. Inną opcją jest zmiana ustawień przeglądarki internetowej, tak aby otrzymywać komunikat za każdym razem, gdy plik cookie zostanie umieszczony. Aby uzyskać więcej informacji na temat tych opcji, zapoznaj się z instrukcjami w sekcji pomocy przeglądarki.

Pamiętaj, że nasza strona internetowa może nie działać poprawnie, jeśli wszystkie pliki cookie są wyłączone. Jeśli usuniesz pliki cookie w przeglądarce, zostaną one ponownie umieszczone po Twojej zgodzie, gdy ponownie odwiedzisz nasze strony internetowe.

10. Dane kontaktowe

W przypadku pytań i / lub komentarzy dotyczących naszej polityki plików cookie i tego oświadczenia, prosimy o kontakt. Dane firmy znajdują się na początku Polityki Prywatności.

Wszystkie pytania i uwagi można wysyłać na adres email podany poniżej:

Poland
Strona: https://tenpoznan.pl
Email: admin@tenpoznan.pl

 Obecny status: Zaakceptowano cookiesObecny status: Odrzucono cookies

Cookies zostały zsynchronizowane z cookiedatabase.org w dniu Marzec 26, 2020

Newsletter

Każdy użytkownik może się dobrowolnie zapisać na otrzymywanie newslettera (podając swój adres email), dzięki któremu będzie otrzymał codziennie informacje o najważniejszych wydarzeniach z Poznania i Wielkopolski. Adres email nie jest wykorzystywany w żadnym innym celu. Jeżeli nie życzysz sobie otrzymywania emaili możesz łatwo się wypisać klikając w link, który znajduje się na końcu każdego emaila (w jego stopce) lub wysyłając wiadomość na admin@tenpoznan.pl

Bezpieczeństwo danych

Staramy się gromadzić najmniej danych jak to tylko możliwe. Czasami jednak mamy kontakt z twoimi danymi (głównie adresem email, np. podczas próby kontakt z nami). Robimy wszystko, żeby twoje dane pozostały bezpieczne. Nasza strona jest zabezpieczona protokołem SSL, a dostęp do danych ma minimalna liczba osób.